Advertisement


«Η πιο σίγουρη παραμονή... είναι τα πλέι-οφ». Η συνέντευξη του προπονητή μας, Κώστα Παπαδόπουλου στο volleyland.gr

=Για την έως τώρα πορεία της ομάδας του στην παρθενική της σεζόν στη Volley League μίλησε ο Κώστας Παπαδόπουλος. 

Αναλυτικά όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι δεν περιμέναμε την πορεία που έχετε κάνει, δεν ξέρω αν την περιμένατε και μέσα στην ομάδα...

Η ατμόσφαιρα είναι κάπως έτσι, αυτό καταλάβαινα και εγώ στην αρχή της σεζόν έξω από την ομάδα. Εμείς πιστεύαμε πως αρχικά μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής και προσωπικά δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να το προσπαθήσω αν δεν το πίστευα.

Πλέον μόνο μαθηματικά δεν το έχουμε καταφέρει, αλλά είμαστε πολύ κοντά στο να τα καταφέρουμε γιατί η πιο σίγουρη παραμονή είναι να είσαι στα πλέι-οφ.

Έχει καιρό που παίζουμε καλά, που φέρνουμε καλά αποτελέσματα. Για εμάς δεν νομίζω ότι φαντάζει αφύσικο αυτό που συμβαίνει.

Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο με τρεις ήττες, πόσο δύσκολο ήταν αυτό να το διαχειριστεί η ομάδα;

Εμείς για πρώτη φορά ως οργανισμός βρισκόμαστε στην Α1. Ενεργό ρόλο στην Α1 από το ρόστερ που έχουμε είχαν παίξει η Δρακουλίδου και η Απλαδά, όλα τα υπόλοιπα παιδιά δεν είχαν ενεργό ρόλο στην Α1. Πολλές κοπέλες ακόμη και στην  Pre League είχαν συμπληρωματικό ρόλο και οι ξένες που ήρθαν να παίξουν είναι κάποιες κοπέλες που έρχονται από πρωταθλήματα ίδιου και ίσως πιο χαμηλού επιπέδου.

Θέλαμε ένα διάστημα προσαρμογής, για μένα η αλλαγή είναι μεγάλη από την Pre League στην Α1.

Τα αποτελέσματα στην αρχή δεν ήταν καλά, αλλά αυτό είναι και το σημείο που κάνει τη διαφορά στη χρονιά, ότι δεν κλονιστήκαμε όλοι, οι αθλήτριες, το σταφ και ο οργανισμός. Ξέραμε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και πρέπει να επιμείνουμε.

Πόσο σημαντική ήταν η πρώτη σας νίκη φέτος που ήρθε επί του ΠΑΟΚ;

Ήταν  από μόνη της ιστορική στιγμή γιατί ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας στην Α1. Συνέβη απέναντι σε έναν αντίπαλο που ξέρουμε όλοι το μέγεθος του ονόματος και της ιστορίας, το ότι ήρθε και μετά από τρία άσχημα αποτελέσματα μας έκανε να ενθουσιαστούμε. 

Πλέον οι Πρωταθλητές έχουν τέσσερις συνεχόμενες νίκες και όλοι αναρωτιόμαστε, μέχρι που μπορείτε να φτάσετε;

Δεν ξέρουμε (γέλια), εμείς είμαστε αυτή τη στιγμή σε μία κατάσταση που έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε ένα πολύ ικανοποιητικό σύνολο βαθμών και έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να βλέπουμε μόνο πως μπορούμε να απολαύσουμε το επόμενο ματς.

Αυτό είναι απελευθερωτικό και για τις αθλήτριες και για τη λειτουργία της ομάδας. 

Ήταν λίγο πιο γλυκιές οι νίκες απέναντι στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, τις δύο άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης με μεγαλύτερα μάλιστα μπάτζετ;

Αν βάλουμε το ζήτημα του μπάτζετ έχουμε από τα πιο χαμηλά στην κατηγορία και κάθε νίκη είναι πολύ σημαντική. Για μένα οι νίκες αυτές μετράνε πολύ λιγότερο από ότι μετράνε για τους φιλάθλους και την κοινή γνώμη, είναι άλλοι τρεις βαθμοί που ψάχναμε.

Αποκτήσατε την Μορένο από την Τυνησία, περιμένατε να αποδώσει στο επίπεδο που το έχει κάνει έως τώρα;

Η Μορένο είναι μία αθλήτρια που την είχα πρωτο-παρακολουθήσει δύο χρόνια πριν όταν έπαιζε στην Ισπανία, όταν είχε βγει πρώτη φορά από την Κούβα. Προσπάθησα να παρακολουθήσω στην πορεία την εξέλιξη της, είδα τα χαρακτηριστικά της. 

Ανοίγω μία παρένθεση και θέλω να πω ότι όποια κίνηση κάναμε ήταν σε ένα συγκεκριμένο μπάτζετ, η ομάδα ήταν πάντα συνεπής και δεν υπήρχε περίπτωση να ρισκάρουμε τίποτα στο οικονομικό κομμάτι πέρα από αυτά που ήταν το μπάτζετ μας.

Τελικά ταίριαξε όλο αυτό, μιλάμε για ένα κορίτσι που για πρώτη φορά παίζει σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, ενώ θεωρώ πως και η ίδια έχει βοηθηθεί.

Σκέφτεστε ότι θα είναι δύσκολο με αυτά που κάνει να την κρατήσετε για του χρόνου;

Βλέπουμε πάντα το επόμενο παιχνίδι, τα υπόλοιπα είναι ένας σχεδιασμός που το σωματείο πρέπει να κάνει σιγά-σιγά, δεν εξαρτάται ούτε απαραίτητα από τους παίκτες, ούτε από τους προπονητές.

Μία άλλη αθλήτρια που κάνει εντύπωση είναι η Κάντγουορθ, τι είδατε και την αποκτήσατε;

Αν μιλήσουμε σε επίπεδο αγωνιστικού προγραμματισμού ο σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα δίδυμο ακραίων με λίγο διαφορετικά χαρακτηριστικά για την κάθε μία. Είχαμε πάρει τη Νικόλοβα που είναι καλή στην υποδοχή, είναι έμπειρη και ξέρει το παιχνίδι καλά.

Εκεί έχοντας βρει στο μυαλό μου τη λύση μιας δυνατής διαγώνιας έψαχνα μία λύση μία επιθετικής ακραίας. Επιθετικά είναι πολύ δυνατή, έχει μεγάλη ποικιλία και στο τεχνικό κομμάτι της επίθεσης, ενώ μπλοκάρει και καλά, έχει ένα πακέτο που αλληλοσυμπληρώνονται με τη Νικόλοβα. 

Πέρα από αυτά μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους και στο κομμάτι της υποδοχής, γιατί γνωρίζοντας τη δυνατότητα της Νικόλοβα πολλοί ψάχνουν την Άλι η οποία έχει ανταποκριθεί πολύ καλά.

Κόουτς έχει δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετές Ελληνίδες, είναι κάτι σημαντικό να υπάρχει αυτή η επιλογή;

Λόγω της κατάστασης, ότι δηλαδή εμείς καιγόμασταν και καιγόμαστε σε κάθε παιχνίδι, όποτε μπήκαν αθλήτριες από τον πάγκο ήταν ανάγκη, όχι πολυτέλεια. Πάντα σε σημεία των παιχνιδιών που ήταν πολύ σημαντικά και πάντα ανταποκρίθηκαν. 

Η Σοφία η Τόλιου είναι μία πασαδόρος που δεν ήταν βασική στην Pre League, αλλά έπαιξε βασική στην Α1, κρατήσαμε το επίπεδο της ομάδας και κάναμε και νίκη στη Θέτιδα.

Έχουν μπει αυτά τα κορίτσια στη νοοτροπία της Α1 και ακριβώς επειδή δεν είμαστε μια ομάδα με πολύ μεγάλη πολυτέλεια έχουν κερδίσει με το σπαθί τους ότι συμμετοχές έχουν πάρει. 

Είδαμε πολλές ομάδες να κάνουν αλλαγές, εσείς δεν το κάνατε και έχετε τέσσερις συνεχόμενες νίκες, βοήθησε ότι δεν αλλάξατε παίκτριες;

Εμείς σε αυτή τη λογική πιστεύαμε από την αρχή της σεζόν, είμαι ένας προπονητής που πιστεύει πολύ σε αυτό. Στην πορεία του πρώτου γύρου είδαμε πολλά θετικά στοιχεία και παρόλο που η διοίκηση ήταν ανά πάσα στιγμή έτοιμη να κάνει μία μικρή υπέρβαση αν θα μας διασφάλιζε κάποια αθλήτρια παραπάνω, αλλά αποφασίσαμε να στηρίξουμε τις επιλογές μας και να ποντάρουμε στην ομοιογένεια μας.

Μιλώντας προπονητικά το θεωρώ μία νορμάλ διαδικασία, αλλά πολλές φορές δεν υπάρχει υπομονή και δεν είναι θέμα αθλήματος ή χώρας, τα εύσημα εδώ πάνε στον οργανισμό.

Τέλος ένα σχόλιο για το πρωτάθλημα το οποίο είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, ειδικά στο μάτι του θεατή...

Απλά για να γκρινιάξω λίγο, δεν έχει την ευκαιρία ο θεατής να το δει πολύ. Νομίζω ότι όντως είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, είδαμε πάρα πολλά αποτελέσματα που δεν είχαμε συνηθίσει, γίνεται μία μάχη ανάμεσα σε τέσσερις ομάδες ψηλά, ανάμεσα στις οκτώ που είναι πιο κάτω τα παιχνίδια είναι πολύ ανοιχτά, όλο αυτό δίνει μεγάλο ενδιαφέρον.

Θα παίξουμε την 17η αγωνιστική και δεν υπάρχει αδιάφορη ομάδα, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουν έρθει πολύ καλές αθλήτριες από το εξωτερικό και έχει ανέβει το επίπεδο σε πολλές ομάδες. Όλα αυτά είναι βήματα προόδου για το πρωτάθλημα, για τα σταφ, για τις Ελληνίδες αθλήτριες. 

Το μελανό σημείο είναι ότι δεν έχουμε καταφέρει να το κάνουμε ακόμη πιο εξωστρεφές. Είναι πολύ ωραίο το θέαμα και ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί μία λύση.

Άρθρο από το volleyland.gr